نغسل صدور الدجاج وننقعها فى مية وخل
نسلق البطاطس ونهرسه فى فنجان حليب او ملعقتين جبنة سايلة
نقطع الصدور من الوسط ونحشيها بابلبطاطس وقفلها بأعواد
نتبلها بملح وفلفل اسود من كل جهة ( زى ال فى الصورة )
نعمل تتبيلة عبارة عن ( عصير ليمونة + ملح + بهارات مشكلة +
شطة قودى السايلة + زيت زيتون + فص ثوم مفروم + ملعقة صغيرة
بابريكا
نتبل الدجاج ونقلبة من كل الجهات ثم نحفظة فى الثلآجة لمدة ساعة
بعد ساعة تقريبا تحمر قطع الدجاج فى قليل من الزيت حتى تتحمر وتبدء
تستوى
نغمس الدجاج فى الصوص بعد نزع الأعواد منها ونتركة حتى ينضج تماما
لعمل الصوص : نشوح البصل مع قليل من الزيت ثم نضيف الثوم
ونضيف البهارات والملح عندما يذبل البصل نضيف الجزر المبشور
ونحركها جيدا ثم نضيف علبة كريمة خفق صغيرة مع نص كاس ماء
وتترك حتى تغلى وتحرك باستمرار 000)
وهذا الطبق يقدم مع الأرز الأبيض
وبالف هنا ويارب الأطباق تعجبكم